Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tizenkét ételmérgezés egy szupermarketben

2005.08.24. 21:01
Egyelőre kizárták a szalmonella lehetőségét, legvalószínűbb, hogy ételmérgezést kapott egy kecskeméti bevásárlóközpont 12 dolgozója, miután rakott karfiolt ebédeltek a menzán. Az ételt nem a szupermarketben készítették.

Tizenkét ember betegedett meg egy kecskeméti bevásárlóközpontban, miután megebédeltek a menzán, értesült az RTL Klub híradója.

Nyolcan napokig feküdtek a kórházban a rakott karfioltól, de mivel a tisztiorvosi vizsgálat még nem zárult le, nem lehet tudni, mi okozta a rosszullétet. A szalmonella lehetőségét egyelőre kizárták, mert a dolgozók rögtön azután lettek rosszul, hogy megették az ételt, ez pedig inkább ételmérgezésre utal.

A dolgozók menzájára nem a bevásárlóközpontból vitték az ételt, hanem egy külső vállalkozás szállította le, de a cég nevét nem tudni. A szupermarket tálalókonyhájában csak az ételek minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét ellenőrzik, számolt be az RTL Klub.

Már nincsenek kórházban

A megye kórház szóvivője a híradónak elmondta: "[A dolgozók] Ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba, hányás, hasmenés, volt olyan beteg, akinek láza is volt. Tehát alapos a gyanúnk, hogy ételmérgezés történt. Orvosaink ellátták őket, és már minden beteg jól van."

Amikor a dolgozók, köztük egy középvezető rosszul lettek, kihívták a mentőket. A kecskeméti kórházat már minden beteg elhagyta.

Súlyos szabálysértések miatt legutóbb a szigentszentmiklósi Auchan áruház húsüzemének, grillhús-kiadójának és cukrászatának működését tiltotta meg a tisztifőorvos.

Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást, és mintegy tizenöt kiló lejárt szavatosságú húskészítményt koboztak el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.