Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Újabb földhivatali őrizetbe vételek

2003.10.16. 14:56
Négy embert tartóztattak le a Fővárosi Földhivatalban tetten ért visszaélések kapcsán. Az újabb gyanúsítottak a rendőrség szerint több alkalommal, térítés fejében bíztak meg egy már meggyanúsított földhivatali alkalmazottat különféle feladatok ellátására. Mint kiderült, a kilenc letartóztatott személy ismét szabadlábon van, miután sikerrel megfellebezték az előzetes letartóztatásukról szóló bírósági határozatot.
Négy újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök a fővárosi földhivataloknál történt vesztegetési ügyek kapcsán.

A nyomozók csütörtökön reggel hét óra körül fogták el a négy embert - három nőt és egy férfit -, akiket kihallgatásuk után őrizetbe vettek. A vizsgálat eddigi adatai szerint a négy ember az év folyamán többször is megbízta az ügy egy ötödik gyanúsítottját különféle földhivatali ügyek elintézésével.

A férfi részére különféle összegeket is adtak illetve ígértek, hogy azok átadásával gyorsítsa a földhivatali dolgozók ügyintézését. A gyanúsítottakat a BRFK vagyonvédelmi nyomozói őrizetbe vették, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is.

Ugyanebben ügyben már szeptember végén őrizetbe vettek kilenc ügyintézőt és három civil gyanúsítottat - köztük a most őrizetbe vett négy ember feltételezett megbízottját - is. Ők azonban e héten szabadlábra kerültek, miután megfellebbezték az előzetes letartóztatásukról hozott bírósági határozatot

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.