Natália
-3 °C
7 °C

Kiürítették a BRFK Teve utcai épületét

2004.11.06. 19:00
Az auditórium felújításakor használt parketta kipárolgása miatt többen rosszul lettek, mivel a szellőző berendezés az egész épületet elárasztotta a mérgezett levegővel. A rendőrség szerint a munkát nem hátráltatta az eset, a tűzoltók kiszellőztették az épületet.
Feltehetően a parkettához használt lakk kipárolgása okozott mérgezéses tüneteket Budapesten, a Teve utcai rendőrpalotában szombaton a kora esti órákban, értesült az MTI

#alt#
Szellőztetnek a tűzoltók (fotó: Index)
A többkomponensű anyag a szellőztető rendszeren keresztülterjedt szét az épületben és okozott enyhe rosszulléteket, fejfájást.

Az épülethez mentő- és tűzoltóautók érkeztek, kivonult a polgári favédelem felderítő járműve is. A rendőrpalotánál tartózkodott Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány. A polgári védelem nem mért kritikus gázkoncentrációt az épületben.

A lakk túl töményre sikeredett

"Nem mérgezésről, csak kisebb irritációról van szó" - mondta el az Indexnek Unger Pál a BRFK sajtóügyeletese, aki maga is rosszul lett a lakk kipárolgásától. Unger elmondta a mentők 10 kollégáját, és őt magát is megvizsgálták, de csak vérnyomást mértek, komolyabb rosszullét nem történt.

"A lakkot a Teve utcai épület napokban felújított auditóriumának parkettájára kenték, de úgy látszik túl töményre sikeredett" - számolt be Unger Pál, és elmondta, az eset nem hátráltatta a rendőrség munkáját.

A tűzoltóság emberei este fél nyolc körül hagyták el a helyszínt, miután kiszellőztették az épületet. Helyszínen tartózkodó munkatársunk is fejfájást kapott egyébként, amikor a nagy csöveken kiáramló szennyezett levegőből véletlen belélegzett egy kis mennyiséget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.