Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Kiengedték börtönéből Dietmar Clodót

2005.12.14. 00:00
Egy német bíróság döntése alapján szabadon engedték börtönéből Dietmar Clodót, akit 2001-ben tíz év fegyházra ítéltek Magyarországon, de kiadták hazájának. A férfit a többi között robbanószerrel való visszaéléssel és maffiatagsággal vádolták.

Kiengedték németországi börtönéből Dietmar Clodót, a Magyarországon tíz év fegyházra ítélt, de hazájának kiadott bombagyárost, értesült a Független Hírügynökség.

A szabadon bocsátásról a saarbrückeni bíróság döntött. Dietmar Clodo a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy fenntartja korábbi állítását, miszerint a bombagyár nem az övé, hanem a rendőrség koronatanújaként idézett Leonyid Sztecuráé volt.

Hárman dolgoztak a pilisi bombalaborban

Clodo két orosz társával éveken keresztül bombagyártással foglalkozott Pilisszentlászlón.

A német állampolgárságú férfi és két orosz társa ellen 2001. december 29-én született első fokú ítélet a Fővárosi Bíróságon. Eszerint Dietmar Clodo 10 év, a másodrendű vádlott 8 év, harmadik társuk pedig 5 év börtönbüntetést kapott. Mindhármukat véglegesen ki is utasították Magyarország területéről.

Clodót bűnszervezet tagjaként elkövetett robbanóanyaggal és robbanószerrel való visszaéléssel, lőfegyverrel illetve lőszerrel való visszaéléssel, illetve két rendbeli közokirat hamisítással vádolták.

A férfit Németországban bankrablás és más súlyos bűncselekmények miatt jogerősen elítélték, emberöléssel és műs bűntettekkel gyanúsították, továbbá több ország hatóságai egybehangzó információkkal rendelkeznek arra nézve, hogy Clodo részt vett a nemzetközi fegyver- és kábítószer kereskedelemben, s a szervezett bűnözés egyik központi alakja volt.

Sztecura dobta fel Clodóékat

Leonyid Sztecura, azaz Loncsik koronatanúja volt Clodo perének. Az ukrán-orosz maffia magyarországi vezetőjeként ismert vállalkozót egy 1997-ben elkövetett emberölési kísérlet és emberrablás alapos gyanúja miatt vették őrizetbe 2001-ben.

Korábban ő dobta fel Clodóék laboratóriumát, amiről a három bombagyáros azt állította, a labor Sztecuráé volt, és ő rendelte meg a bombákat.

Sztecurát 2004 októberében ítélte 8 év fegyházra a Fővárosi Bíróság bűnszervezetben elkövetett zsarolás és gyilkosságra való felbujtás bűntette miatt. A férfit több vállalkozó, alvilági szereplő eltüntetésével is kapcsolatba hozták.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.