Bankot raboltak az Európai Parlamentben

2009.02.12. 21:22 Módosítva: 2009.02.12. 21:26
Kirabolták az ING bank fiókját az Európai Parlament brüsszeli épületében. Az épületbe csak biztonsági ellenőrzés után szabad belépni, a rabló mégis fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzhetett.

Kiraboltak egy bankot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében. Egy férfi pisztolynak látszó tárggyal pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat az ING bank földszinti fiókhelyiségében. Nem tudni, hogy a fegyver valódi volt-e, és az elrabolt összeg nagysága sem ismert. Az illető, miután megkapta a pénzt, azonnal kimenekült a bankfiókból, amely a parlament épületkomplexumának egyik belső csarnokából nyílik. A rablás során személyi sérülés nem történt.

A parlament épületkomplexumát - amely fölött a levegőben rendőrségi helikopter kering - lezárták, az elkövetőt keresik.

Az Európai Parlamentben magas biztonsági fokúnak tartott be- és kiléptető rendszer működik minden ajtónál, illetve kapunál. Ha időben lezártak minden kijáratot, akkor a bűnözőnek nagyon nehéz lesz elmenekülni. A biztonsági rendszer hatékonyságát azonban erősen megkérdőjelezi, ha valaki tényleg valódi lőfegyvert tudott becsempészni az épületbe.