Fegyvereket foglaltak le a rendőrök Fejér megyében

2009.02.25. 19:18 Módosítva: 2009.02.25. 19:25
Több, engedély nélkül tartott fegyvert foglaltak le februárban Fejér megyében a rendőrök, egy férfi ellen azért indult eljárás, mert gázpisztollyal fenyegetett meg egy nőt.

Az első eset február elején történt Dunaújvárosban. A rendőrök közúti ellenőrzést tartottak, eközben állítottak meg egy albán származású férfit. Az autóban kábítószert találtak, de előkerült egy éles fegyver és tucatnyi lőszer is. Mivel a férfinek nem volt fegyvertartási engedélye, lefoglalták tőle, ahogyan a kábítószereket is.

Két héttel később egy fiatal nő keveredett szóváltásba egy férfivel Székesfehérváron, a Szabadságharcos utcában. Vita közben a férfi fegyvert rántott, azzal hadonászva fenyegetőzött. A bejelentés után azonosították a férfit és a kommandósok elfogták.

Lakásán megtalálták a gázpisztoly és a lőszereket. A férfinek ugyan rendben volt a pisztoly tartásához szükséges engedélye, ennek ellenére elvették tőle, mert fenyegetőzött vele.

A héten kedden reggel kommandósok tartottak házkutatást Dunaújvárosban,az egyik Bocskai úti lakásban, miután felmerült a gyanú, hogy a tulajdonos fegyvert rejteget. A házkutatás közben előkerült egy távcsöves puska lőszerekkel, de három légpuskát is találtak a rendőrök.