Életfogytiglant kapott a fiát agyonverő férfi

2009.03.25. 18:06 Módosítva: 2009.03.25. 18:14
A gyermeket az anyja is bántalmazta, ő 3,5 évet kapott. A védők fellebbeztek, az ítélet nem jogerős.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt férfit, aki tavaly tavasszal agyonverte 3 éves kisfiát Kaposváron. A kisfiú életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentők.

A boncolás kiderítette: a fiút már a tragédia előtt is többször megverték és későn vitték orvoshoz. Emiatt az anyát is bűnösnek találták, kiskorú veszélyeztetéséért 3,5 év börtönre ítélték. Az ítéletet az ügyész mindkét esetben tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbeztek, az ítélet tehát nem jogerős.

A szülők másik három gyerekét a tragédia után a kaposvári gyerekotthonba szállították, innen nevelőszülőkhöz kerültek. Még mindig rossz állapotban vannak, pszichológus segít nekik. A gyerekeket a rendőrség is kihallgatta - úgy tudni, ott elmondták, hogy nemcsak az apa, hanem az anya is többször megverte őket.

Szeptemberben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vizsgálata is lezárult az ügyben. Akkor azt állapították meg, hogy a gyermekjóléti szolgálaton és a gyámhivatalon kívül a családok átmeneti otthona is mulasztott, ahol az anya a gyerekkel élt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport