FIFA-képviselőket tartottak túszként egy pesti szórakozóhelyen

2009.04.06. 15:25 Módosítva: 2009.04.07. 08:00
Félmillió forintot követelt három férfi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két tagjától egy budapesti szórakozóhelyen. A külföldieket addig nem engedték el a klubból, amíg nem rendezték "számlájukat". A fogvatartók ellen emberrablás miatt indított eljárást a rendőrség.

Nem engedték távozni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Magyarországra látogató képviselőit egy budapesti, Szent István körúti klubból addig, amíg a két férfi ki nem fizetett több mint 400 ezer forintot a fogyasztásukért felszámolt félmillió forintból, közölte hétfőn a budapesti rendőrség.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két képviselője április 4-én, szombatról vasárnapra virradó éjszaka az V. kerületi szórakozóhelyen mulatott, majd miután kérték a számlájukat, kiderült, félmillió forintot írtak össze nekik. A külföldiek vitatták a kiállított összeget, ezért veréssel fenyegették meg őket és fogva tartották őket a Szent István körúti klubban.

A három férfi azt mondta, csak akkor mehetnek el, ha kifizetik a pénzt. Ezt követően a külföldieket egyenként egy bankautomatához kísérték, ahonnan több mint 400 ezer forintot vettek ki és adtak át fenyegetőiknek.

Egyikük vasárnap este feljelentést tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói pedig hétfő hajnalban elfogták és őrizetbe vették a három gyanúsítottat. Ellenük emberrablás miatt indult eljárás, jelenleg is folyik kihallgatásuk, a rendőrség indítványozza előzetes letartóztatásukat is.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

Úgy tudjuk, hogy a Szent István körút 13-ban lévő Milady Night Clubban történt az eset, a szórakozóhely egyébként szerepel is a budapesti szórakozóhelyek feketelistáján, több fórumon is figyelmeztetik a külföldieket, hogy többek között ezt a helyet is kerüljék el, ha szórakozni indulnak a budapesti éjszakában.

Gulyás Imre rendőr-alezredes, a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály vezetője az Indexnek elmondta, hogy a brit és luxemburgi FIFA-ügynök összesen két üdítőt fogyasztott, a szórakozóhelyen azonban odaült hozzájuk két nő - a szórakozóhely alkalmazásában álló konzumnők - és végül az ő fogyasztásukat akarták kiszámlázni nekik. A két férfit este 11-től hajnali négyig tartották fogva.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke érdeklődésünkre elmondta, ők nem tudnak az ügyről. Tudomásuk szerint sem a FIFA-tól, sem az UEFA-tól nem tartózkodott itt hivatalosan senki a hétvégén.