Tüzek voltak a 3-as metrón

2009.04.17. 13:24 Módosítva: 2009.04.17. 14:23
Reggel fél héttől fél kilencig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között mindkét irányban pótlóbuszok szállították az utasokat. A Dózsa György útnál kigyulladtak a kábelek, de a Deák térnél is füstölt az egyik szerelvény. A hajnali tüzet a BKV szerint műszaki hiba okozta.

Tűz ütött ki egy szerelvényen a metró 3-as vonalán pénteken reggel 6 óra 39 perckor. A Kőbánya-Kispest irányába haladó Dózsa György úti megállóba érkező metrószerelvény utolsó előtti kocsija alatt eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. Bár az utastér és az utasok nem voltak veszélyben mindenkit leszállítottak a szerelvényről. Az utasokat kimenekítették, senki nem sérült meg. A járművezető egy utas közreműködésével azonnal eloltotta a tüzet. Kiricsi Karola BKV-szóvivő péntek délután közölte, hogy a tüzet műszaki hiba okozta.

Egy másik szerelvényt is ki kellett állítani a forgalomból, tudtuk meg
Szilágyi Károlytól, a BKV szóvivőjétől. Az egyik kocsi a Deák téren
füstölni kezdett, de tűz itt nem volt, eloltani sem kellett. Mivel az
előző esemény miatt a szakasz le volt zárva, a metrót áttolták az
Arany János utcai megállóba. A tűz illetve a füstölés okát még nem
találták meg, a két szerelvényekt a 3-as metró Kőér utcai telephelyére
vitték, ott vizsgálják őket. Szilágyi Károly szerint az egymás utáni két eset miatt felmerülhet a szándékosság is.

Az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok szállították az utasokat. Munkába tartó munkatársaink beszámolója szerint a baleset hatalmas fennakadásokat okozott, tömegek vártak a pótlóbuszokra. A metrószerelvények a járható szakaszon lépésben haladtak, ami tovább fokozta a torlódást. 8 óra 25 perckor megindult a forgalom a metró teljes vonalán.