Elkapták a zálogházi rablót

2009.04.24. 08:46 Módosítva: 2009.04.24. 11:09
Csütörtökön elfogták Pozsonyban a zálogházi rablássorozat és már rablások elkövetőjét, Varga Lászlót - értesült a Magyar Hírlap.

A férfi sokáig a hazai Top 100-as bűnözői lista vezetője volt. Három éve bujkált a hatóságok elől, miután a bíróság kiengedte az előzetesből. A bűnözőt azzal vádolták, hogy társaival együtt, nyolc évvel ezelőtt, 14 zálogházat is kirabolt. Számlájukra írják még egy óbudai családi ház és egy angyalföldi óra-nagykereskedő cég bemutatótermének kifosztását, valamint egy pénzszállító autó megtámadását és kirablását is, ahonnan százmilliós zsákmánnyal menekültek el.

A férfit egyszer már elfogták, de az elhúzódó per miatt ki kellett engedni az előzetesből és házi őrizetbe helyezték. A bűnöző nyomban megszökött, ezért nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene.

A kommandósok csütörtök délelőtt fogták el a magyar férfit a szlovák főváros Ruzinov városrészében, amint éppen egy edzőteremből távozott. Varga elfogását a szlovák és magyar célkörözési egységek, népszerű nevükön a "fejvadászok" szoros együttműködése előzte meg - mondta el Martin Korch, a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője.