H1N1: negatív tesztek Szombathelyen

2009.06.09. 11:29
Két beteg esetében már a laborvizsgálatok, kettő esetében a gyorstesztek alapján jelenthető ki, hogy nem az új influenzavírus betegítette meg a szombathelyi kórházba került négy beteget.

Nem H1N1 vírus fertőzte meg az ausztrál testvérpárt, akiket hétvégén új influenza gyanújával vettek fel a szombathelyi Markusovszky-kórházba. Ezt már nemcsak gyorsteszt, hanem laboratóriumi vizsgálat is bizonyítja, közölte kedden Schneider Ferenc, a szombathelyi Markusovszky-kórház Infektológiai Osztályának főorvosa.

A szintén H1N1 gyanúval kórházba került Fülöp-szigeteki házaspár esetében még tartanak a vizsgálatok, de a gyorsteszt náluk is negatív.

Az elmúlt napokban összesen négy beteget vett fel az új influenza gyanújával a szombathelyi kórház. Az ausztrál testvérpárt Győrből szállították oda, miután a Tisztiorvosi Szolgálat a Markusovszky Kórházat jelölte ki a Nyugat-Dunántúl regionális ellátóközpontjának. A testvérpár köhögésre, torokfájásra, orrfolyásra panaszkodott, illetve egyiküknek láza is volt.

A Fülöp-szigeteki házaspár - a férfi Vas megyében dolgozik, nemrég hazautazott és visszafelé elkísérte őt a felesége is - hétfőn jelentkezett a kórházban, szintén felső-légúti panaszokkal. Náluk eddig csak a gyorsteszt eredménye ismert, amely szerint nem H1N1 vírussal fertőződtek.

Mind a négy "gyanús" beteg jobban van, és kiengedtük őket a kórházból, mondta Schneider Ferenc főorvos.