Megint börtönbe került a nyúlmániás nő

2009.07.03. 11:47
Az oregoni asszonyt egyszer már eltiltották kedvenc állataitól, most egy tévészerelő buktatta le, aki megérezte a nyúlszagot.

Újra rácsok mögé került az az oregoni nő, aki a nyulak megszállottja; a nyúlimádót ezúttal tucatnyinál is több állat társaságában kapták el a rendőrök.

A bíróság csütörtöki döntése szerint Miriam Sakewitz megszegte korábbi, felfüggesztett büntetésének feltételeit, így 90 napra börtönbe kerül.

A rendőrök még június 16-án csaptak le a 47 éves nőre, miután tévészerelőt hívott hotelszobájába. A szakember megérezte a nyúlszagot, sőt észre is vette az állatokat, mivel néhányuk elszabadult.

Miriam Sakewitz jogi problémái 2006-ban kezdődtek, amikor a rendőrök több mint 150 állatot találtak otthonában, ráadásul a nő fagyasztójában több tucatnyi döglött példány is hevert.

Az asszonyt állatkínzás vádjával vették őrizetbe. Mivel együttműködött, öt év próbaidős büntetést kapott - azzal a felvétellel, hogy a jövőben távol tartja magát a nyulaktól.

A június 16-i incidens során nyolc felnőtt és öt kölyök példányt találtak nála, és egy döglött nyúl is volt a hotelszobában.

Miriam Sakewitz átesett a bíróság által elrendelt mentális vizsgálaton, de nem javasoltak számára kezelést.