2024. július 5. 18:00
Spanyolország 2
Németország 1
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00 ÉLŐ
Portugália
Franciaország

Ezer autó ég Rómában

Vasárnap késő délután kigyulladt egy raktárépület Rómában, ahol leselejtezett és a rendőrség által lefoglalt autókat tároltak. A tűz ezer autót veszélyeztet, a tűzoltók helikopter bevetésével próbálják megfékezni a lángokat. Az oltás hajnalig is eltarthat, egyelőre nem tudni, hogy megsérült-e valaki.

Hatalmas tűz keletkezett egy gépkocsikat tároló raktárépületben Róma déli részén, mondta vasárnap késő délután a Sky TG-24 olasz televíziónak a helyszínre érkező tűzoltók parancsnoka. "Nagyjából tízezer négyzetméteres területről van szó, egyes részeken egymás fölé is helyeztek autókat" - idézi Francesco Tamburrini a Le Parisien francia lap. A tűzoltó elmondása szerint jelenleg nagyjából ezer autót veszélyeztetnek a lángok, sérültekről eddig nem érkeztek jelentések

000T TRPar2665412

A tűzoltók tizennégy kocsival vonultak ki a helyszínre, az oltásban tűzoltóhelikopter is segít. Tamburrini szerint akár hajnalig is eltarthat a lángok megfékezése, írja a Le Parisien.

A Sky TG-24 helyszíni felvételei szerint a raktárépületből sűrű füst száll a város fölé, és a lángok több helyen is kicsapnak az épületből. Egyelőre nem tudni, hogy miért csaptak fel a lángok a raktárépületben.A beszámoló szerint több robbanást is lehetett hallani az épületből, ám ezek pontos okáról egyelőre nincsenek információk.

000T TRPar2665377

Az égő raktárépületben megsemmisítésre váró autók, valamint a rendőrség által lefoglalt járművek állnak írja a francia lap az Ansa hírügynökségre hivatkozva.