Terrorizmussal vádolták, pedig csak a telemarketingessel üvöltözött

2009.07.21. 17:38
Rosszul megválasztott szavakkal gyalázta egy átverős cég telemarketingesét Charles W. Papenfus. Az ohiói vízvezetékszerelő a cég felgyújtásával és a munkatársak legyilkolásával fenyegetőzött, ezért terrorizmus gyanújával letartóztatták, és 720 kilométerre hurcolták otthonától.

Terrorizmus vádjával tartják fogva június 27. óta Charles W. Papenfust, a 43 éves ohiói vízvezetékszerelőt Missouriban. Mivel otthonától 720 kilométerre börtönözték be, felesége azóta nem is látta. Papenfus egy telemarketingessel veszett össze, munkahelye felgyújtásával és kollégái meggyilkolásával fenyegetőzött, írja a St. Louis Post-Dispatch.

A bírósági dokumentumok szerint terrorista fenyegetéssel vádolják, amiért akár négy év börtönre is ítélhetik.

Papenfus május 18-án keveredett vitába egy missouri központú telemarketinges cég, a TXEN Partners munkatársával. Felesége elmondása szerint azért telefonált, mert a cég kéretlen reklámlevélben ajánlotta fel fia 1996-os gyártású Ford Taurusa lejárt gyári garanciájának megújítását. A kocsira már évek óta nem volt garancia, Papenfust meg dühítette az átverés.

A TXEN-t a Post-Dispatch beszámolója szerint tavaly már perbe fogták átverésen alapuló üzletpolitikája miatt. Egyezség született, amiben vállalták, hogy csak akkor hivatkoznak a lejáró garanciára, ha azt "jóhiszeműen teszik".

Papenfus több üzenetet is hagyott a cég üzenetrögzitőjén, mire visszahívták. A vita hamar eldurvult, Papenfus azonnal csalással vádolta a céget, a telemarketinges válaszul lepöcsfejezte. Erre felelte Papenfus, hogy felgyújtja az épületet.

Hetekkel később Papenfust trükkel becsalogatták otthona, az ohiói Fostoria rendőrségére. Azt mondták, a neve felmerült egy kocsmai verekedés gyanúsítottjaként. Amikor nevét tisztázandó odament, elfogták, és Missouriba hurcolták. Neje azóta nem tudja látogatni sem. A bíróság 45 ezer dolláros óvadékot szabott ki, ezt nem tudják előteremteni.

Tracie Papenfus szerint férje általában hidegfejű, egyáltalán nem jellemzik dühkitörések. "Nem szabadott volna szájalnia, de ez azért túlzás. Nem tudja elviselni a fogságot, nem bűnöző. Úgy tesznek, mintha terrorista lenne, pedig közel sem" - nyilatkozta a Post-Dispatchnek.