Kitagadták szülei a megerőszakolt kislányt

BBC
2009.07.25. 19:03 Módosítva: 2009.07.25. 23:38
A libériai bevándorlócsalád kislánya azt hitte, rágógumit kap – négyen erőszakolták meg. A szülei szerint szégyent hozott a családra, de Amerika-szerte máris sok ezren örökbe fogadnák.

A libériai bevándorlók nyolc éves lányát négy, szintén libériai fiú erőszakolta meg az arizonai Phoenixben. A lányra jelenleg a helyi gyermekvédelmi szolgálat vigyáz: a szülei kitagadták, mivel szerintük szégyent hozott a családra – számolt be a BBC.

A helyi rendőrség őrizetbe vette az elkövetőket. Az eset miatt az egész országból érkeznek a telefonhívások, az emberek pénzt, iletve a kislány örökbe fogadását ajánlják fel.

Az ügy nemcsak az Egyesült Államokban kavart vihart: a kislányt Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnök, ismert nemi erőszak-ellenes aktivista is védelmébe vette. "A családnak nincs igaza, a traumatizált gyereknek a segítségükre van szüksége. Ők maguk is komoly segítségre szorulnak, mivel amit a lányukkal tesznek, az már a mi társadalmunkban sem elfogadható."

A beszámolók szerint a kislányt 9-14 éves kor közötti támadói rágógumi ígéretével csábították egy kunyhóba. Lefogták, és összesen 10-15 percig felváltva erőszakoskodtak vele, míg a sikítását meg nem hallotta valaki.

A szülők ellen nem indul eljárás. "Nem hagyták magára a kislányt, nem követtek el bűncselekményt - mondta Andy Hill, a phoenix-i rendőrség munkatársa. - Csak nem állnak ki mellette, ezért avatkozott be a gyermekvédelem."