Szexhirdetést adott fel egy spanyol pap

2010.02.25. 16:45 Módosítva: 2010.02.25. 16:45
Pókeren, internetes pornóoldalakon, és telefonszexszel halmozott fel óriási tartozást egy spanyol pap. Az adósság törlesztésére különös ötletei támadtak.

Egy 27 éves spanyol lelkipásztor rendhagyó módszert választott arra, hogy megszabaduljon adósságaitól. A szerencsejátékon, főleg pókeren, felhalmozott tartozások melett 17 ezer eurót (durván 4,6 millió forintot) herdált el egyházközségi pénzekből pornóoldalak látogatására és telefonszexre.

Hogy pénzt szerezzen először azzal próbálkozott,hogy az interneten eladja két egyházközsége értékes, XVII. századi festményeit.

Később még ennél is különösebb ötlete támadt: felajánlotta szexuális szolgáltatásait a világhálón. "Heteró spanyol férfi boldogságod szolgálatában" - kezdődött a hirdetés. "Nőknek és pároknak, jó adottsággal (15 centiméter), nyitott vagyok bármire, kivéve a szado-mazót, ne érezzetek bűntudatot, olyan boldoggá teszlek benneteket, mint még soha!" - állt az önreklámban.

pap

Tarifája 50 és 120 euró (körülbelül 13 500 és 32 400 forint) között mozgott időtartamtól függően. Az El Mundo fényképeket is közölt a szakállas-bajszos férfiról, aki alsónadrágban, behúzott hassal pózol a felvételeken.

Az eltévelyedett lelkipásztor az egyik vasárnapi misén maga gyónta meg, hogy meglopta egyházközségeit és elsikkasztotta a perselypénzt. Yolanda Sánchez, a paphoz tartozó egyik település polgármestere elmondta, hogy a plébános mellékes ügyletei nyílt titoknak számítottak, és sok pletyka keringett róla. A botrány kipattanása után mégis nagy volt a hívők felháborodása.

Végül nem a szexhirdetések miatt, hanem az elszámolási szabálytalanságokra hivatkozva döntött a toledói főegyházmegye a plébános felfüggesztése mellett.