Leesett két burkolóelem a pécsi tudásközpontról

2010.12.19. 14:34 Módosítva: 2010.12.19. 15:22
Leesett két üveg burkolóelem a szeptemberben átadott Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatáról vasárnapra virradó éjjel. Hat négyzetméternyi üveg robbant szét, de személyi sérülés nem történt.

A két üvegtábla az ingatlan bejáratához közel, az északnyugati falon, a második emelet magasságában, egymás alatt helyezkedett el. Az érintett épületrészt elkerítették.

Morvai Lehel, a tudásközpont ügyvezető igazgatója megerősítette az MTI információját és elmondta: két, összesen hat négyzetméternyi üvegtábláról van szó, amely az éjszaka folyamán "gyakorlatilag szétrobbant", darabjai pedig a földre hullottak.

Úgy vélte: a történtekben szerepe lehet a hideg időjárásnak, éjszaka ugyanis mínusz 14 Celsius fok volt Pécsen.

Hozzátette, hogy a problémát már jelezték a kivitelezőnek és kérték, tartson helyszíni szemlét a tudásközpontnál, vizsgálja meg a burkolóelemeket a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Morvai Lehel megítélése szerint az eset valószínűleg kivitelezési hiányosságokra vezethető vissza, így a helyreállítás a kivitelező feladata lesz.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült 13 ezer négyzetméteres tudásközpont  Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is.

Az alig két és fél hónappal ezelőtt átadott intézmény a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárat, a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárát, valamint az egyetem jogi és közgazdasági szakkönyvtárát integrálta. Ezzel jelenleg az ország negyedik legnagyobb könyvtára, és Közép-Európa legmodernebb könyvtárbuszát is üzemelteti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport