Beismerő vallomást tettek P. Sándor támadói

2011.07.13. 14:13

A rendőrség őrizetbe vette a kedd hajnali veszprémi lövöldözés gyanúsítottjait, a két 26 éves férfi beismerő vallomást tett. A 40 éves P. Sándor a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottakat már kedden délután előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra - mondta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Frankó Marianna közlése szerint a gyanúsítottak által elmondottakat erősítette meg tanúvallomásában a kedden este meghallgatott P. Sándor is. A rendőrség indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a fegyveres támadás elkövetésére M. S. 26 éves veszprémi lakos adott megbízást a Veszprém megyei Olaszfaluban élő 26 éves S. T.-nek. A megbízónak és a 40 éves veszprémi férfinek elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére általa felbujtott S. T.-nek is, aki személyesen nem ismerte a kiszemelt áldozatot.

A sajtóreferens ismertetése szerint M. S. mutatta meg haragosát a felbérelt fiatalembernek. Azt is elárulta neki, hogy P. Sándornak sok pénze van, amelyet a bűntett elkövetése után megszereznek és osztoznak rajta. A nyomozás adatai szerint S. T. egyedül ment a kiszemelt Árpád utcai házhoz, becsöngetett, és amikor a férfi kiment az utcára, többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A 40 éves embert négy lövés érte, életveszélyes sérülésekkel került a veszprémi kórházba. A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a férfi még mindig súlyos állapotban van, de már ki tudták hallgatni.

P. Sándor az egyik legjobb barátja volt annak a Molnár Péternek, akit 1997 nyarán robbantottak fel az autójában Balatonalmádi és Szentkirályszabadja között, és akit akkoriban a Balaton egyik császáraként és a nagyfőnök, Szlávy Bulcsú alvezéreként emlegettek.