Adták-vették a nőket a szekszárdi emberkereskedők

2011.07.20. 10:36 Módosítva: 2011.07.20. 10:37

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem gyanújával vettek őrizetbe szerda hajnalban hat embert Szekszárdon. A gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közös akció keretében Szekszárd belvárosában fogta el - tájékoztatott Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense.

Az öt szekszárdi és egy faddi férfi a nyomozás adatai szerint egymás között több százezer forintért adott és vett nőket, akiket Németországban prostitúcióra kényszerített. Az emberkereskedelemre utaló információk a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság egy helybeli nő eltűnése miatt indított eljárása közben merültek fel. A német hatóságokkal közösen ellenőriztek egy - meg nem nevezett - németországi bordélyházat, ahol megtalálták az eltűntet, valamint három magyar társát.

A nők meghallgatása után megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Németországban fogva tartották őket. Rendszeresen bántalmazták őket, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt elvették tőlük, és Magyarországon maradt családjukat fenyegették.