Ne kérdezze, mit láttam a buszban

2011.11.08. 11:22

A volt válogatott vízilabdás Tóth Frank már a vasárnapi baleset után is nyilatkozott, most hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak. Tóth egy turistacsoportban nyaralt az áldozatokkal, arcról valamennyiüket ismerte már.

Szerinte a buszok vadonatújak voltak, kizártnak tartja a műszaki hibát. A sofőrök fáradtsága sem lehetett ok, ő inkább arról beszélt, hogy rutinból, nemtörődöm módon vezettek, és minél hamarabb túl akartak lenni a feladaton.

A Tóthot szállító busz néhány perccel a szerencsétlenül járt busz után, másodiknak indulta szállodától. Amikor a felborult roncshoz értek, először nem gyanakodtak, hogy a társaikat szállító busz az, odaérve azonban a sofőrjük gázt adott, nekik kellett kiabálniuk, hogy álljon meg.

"Leszálltunk és onnantól kezdve belecsöppentünk a rémálomba" – idézte fel a borzalmakat Tóth. Néhány pillanat telt csak el, mire felfogtuk, hogy a honfitársaink fekszenek élettelenül a földön vagy az összetört buszban, és hogy a jajveszékelés, ami kihallatszik a járműből, magyar szó".

A gyógyszerész végzettségű Tóth bemászott a felborult járműbe, hogy segítsen kimenteni a sérülteket. "Ne kérdezze, mit láttam a buszban – ütötte el az újságíró kérdését. – Ne akarja tudni, milyen az, amikor jajveszékelés hallatszik egy felborult, összetört vasmonstrumból."