Élettársa vágta le kezét és lábát

2011.12.15. 11:51 Módosítva: 2011.12.15. 15:37

"Nem mindennapi emberölés történt" - jelentette ki a XVIII. kerületben talált emberi testrészek ügyéről szóló csütörtöki sajtótájékoztatóján Szigeti József rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője.

D  MI20111215004
Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfő délután egy guberáló talált rá egy utcai szemétkupacban az emberi kezekre és lábakra a XVIII. kerületben. A két, térdnél levágott alsó lábszár és a két, könyökben lemetszett alkar fekete nejlonzacskóba volt csomagolva. Az orvosszakértő megállapította, hogy azokat 10-12 órával a megtalálás előtt vághatták le. Az MTI értesülései szerint eredetileg azt is vizsgálták, hogy a testrészek kikerülhettek-e bármely kórház patológiai osztályáról. A rendőrség kedden már közölte: emberölés gyanúja miatt indult nyomozás.

Szigeti elmondta: a tapasztalat az, hogy a darabolós gyilkosságok indulati bűntények, az áldozat és a gyilkos általában közeli ismerősök, és ez ebben az esetben sem volt másként. A rendőrség a 47 éves férfi áldozat élettársát, az 52 éves T. Editet gyanúsította meg az emberöléssel.

Az életvédelmisek az áldozat kapcsolatrendszerének felderítésével kezdték a nyomozást, és hamar képbe került az élettárs. A párt a rendőrség már ismerte, ugyanis néhány nappal a gyilkosság előtt mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki egy vagyon elleni bűncselekmény miatt. Nem messze laktak attól a hulladékgyűjtőtől, ahol a testrészeket megtalálták. A nőt kedden még nem találták, de szerdán sikerült őt közterületen igazoltatni, majd előállítani, mondta el Szokolai Zoltán, a BRFK életvédelmi osztályvezetője.

A nő részletes beismerő vallomást tett. Az alkoholista életmódot folytató pár összeveszett, a nő megfojtotta a férfit, majd feldarabolta. Az összeveszés okáról Szokolai szerint a nő vallomásában azt mondta, hogy régóta rossz volt már a viszony közöttük, részint az alkohol, részint a férfi agresszív magatartása miatt.

A holttest többi részét a rendőrök megtalálták a pár bérelt lakásában. Újságírói kérdésre Szokolai elmondta, hogy a megtalált holttesten látszott még csonkolás és több csonkolási próbálkozás nyoma. A nyomozás folytatódik, vizsgálják azt is, hogy lehetett-e esetleg társa az elkövetőnek.