Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Korrupció az Országgyűlési Hivatalban

2001.08.14. 21:30
Kapcsolódó cikkek (1)
A rendőrség vesztegetés, közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt vádemelési javaslatot tett az Országgyűlés Önkormányzati és Rendészeti Bizottságának egykori főtanácsadója ellen, aki több százezer forintért szerzett állampolgársági vizsgát igazoló papírt. A nyomozást még tavaly novemberben kezdte meg az ORFK a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése alapján.
A rendőrség vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást abban a korrupciós ügyben, amelyben az Országgyűlési Hivatal egykori munkatársát azzal gyanúsítják, hogy 150-250 ezer forintért cserébe illegálisan szerzett állampolgársági vizsgát igazoló okmányokat - hangzott el az ORFK keddi sajtótájékoztatóján. A B. László elleni vizsgálatot a Nemzetbiztonsági Hivatal tavaly novemberi feljelentése nyomán kezdték meg.

Más ment el az állampolgársági vizsgára

Az Országgyűlés Önkormányzati és Rendészeti Bizottságának főtanácsadója számos külföldinek egyszerűsítette meg a hosszas procedúrát, amely egy állampolgárság megszerzéséhez szükséges. Felajánlotta, hogy előteremti azt a vizsgát igazoló papírt, amely a kérelemhez szükséges. A szóbeli és írásbeli megmérettetésre így V. Tamás ment el, míg az ügyfelekkel többnyire W. Anikó tartotta a kapcsolatot. Az elsőszámú gyanúsított ezen kívül a rendészeti bizottság eljárását színlelve a közigazgatási hivataloknál információkat szerzett arról, hol tart a kedvezményezettjeinek kérelme.

Az ügyben összesen tizenegy gyanúsított van, köztük egyiptomi, román, líbiai és szíriai állampolgárok is, akik éltek a felajánlott lehetőséggel. Nekik természetesen esélyük sem lesz arra, hogy magyar állampolgárságot szerezzenek, hiszen büntetőeljárás folyik ellenük. A rendőrség vesztegetés, hivatali visszaélés és közokirat-hamísítás miatt javasolta a vádemelést ellenük.

Út a magyar állampolgárságig
A honosítási kérelemmel a lakóhely szerint illetékes önkormányzat anyakönyvvezetőjéhez kell fordulni. Ő terjeszti fel a Belügyminisztériumba, ahol az előkészítés után a köztársasági elnök dönt az állampolgárságról. A hosszadalmas procedúra során vizsgát is kell tenni, majd az eskü letételével lehet teljes jogú magyar állampolgárrá válni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!