Ambrus
-7 °C
3 °C

Görögországban kapták el a brutális baracsi gyilkosokat

2005.11.23. 14:41
Görögországban fogták el a nyár végén Baracson elkövetett brutális gyilkosság gyanúsítottjait. Csikós Bélánét és fiát azzal gyanúsítják, hogy agyonvertek és kiraboltak egy idős házaspárt.

Görögországban fogták el az augusztus 27-én Baracson elkövetett brutális emberölés feltételezett tetteseit. A 36 éves dunaújvárosi Csikós Bélánét és 17 éves fiát azzal gyanúsítják, hogy a nyáron agyonverte és kirabolta a köztiszteletben álló, idős dunaújvárosi állatorvost Szenttornyay Györgyöt és feleségét.

Csikós Bélánét és fiát november 15-én fogták el Görögországban, miután a nyomozást folytató Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felvette a kapcsolatot a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályával.

Az MTI - hivatalosan nem megerősített - információja szerint Csikós Gábor Görögországban egy kézilabda csapatnál jelentkezett játékra, és akkor derült ki, hogy nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene és édesanyja ellen.

A gyanúsítottak egyszerűsített átadási eljárásáról Görögország illetékes igazságügyi szerve dönt, Magyarországra szállításukról pedig az Interpol Magyar Nemzeti Iroda intézkedik - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint Csikós Béláné és fia augusztus 27-én délelőtt Baracson olyan brutálisan bántalmazta a Szenttornyay-házaspárt, hogy a kórházban belehaltak sérüléseikbe. A tettesek elvitték a házaspár mobiltelefonját, valamint készpénzt és bankkártyát raboltak el.

A segélykiáltásokat hallva a szomszédban lakó hölgy átment a gyilkosság helyszínére, tőle a tettesek elvették két aranykarperecét, majd bezárták egy helyisége.

A rendőrség az eset után tizennyolc órával már tudta, kik követhették el a rablógyilkosságot, de Csikós Bélánénak és fiának nem sikerült a nyomára bukkani.

Az eset olyan nagy felháborodást váltott ki, hogy a gyilkosság után Dunaújvárosban szabályos lincshangulat alakult ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.