Orsolya
7 °C
10 °C

Az ügyészségen a HIV-pozitív DJ Bobo ügye

2001.07.26. 15:25
Az ügyészség hamarosan dönt a vádemelésről Gy. Henrik ügyében, aki a rendőrség szerint több emberrel létesített védekezés nélkül szexuális kapcsolatot, holott tudott HIV-fertőzöttségéről. A BRFK nem talált olyan embert, akiről biztosan lehet állítani, Henrik adta át neki a gyilkos kórt, így a bizonyíték egy pornófilm, és néhány alkalmi partnerének vallomása lehet.
A rendőrség vádemelési javaslattal az ügyészségnek átküldte az iratokat a DJ Boboként ismert HIV-fertőzött fiatalember ügyében - erősítette meg a Népszabadság információit Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexnek. Hamarosan döntenek róla, hogy ötrendbeli életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelnek-e Gy. Henrik ellen.

Több mint száz emberrel volt szexuális kapcsolata

Gyöngyösi Henrik egy aktusért 25 ezer forintot is megkapott
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai márciusban jelentették be, hogy eljárást kezdtek egy fiatalember ellen, aki több száz emberrel létesített szexuális kapcsolatot úgy, hogy nem védekezett, holott tudott HIV-fertőzöttségéről. Henrik testében 1997 decemberében mutatták ki a vírust, amiről néhány hónappal később hivatalosan is tájékoztatták - állítja a BRFK. Ő mégis rendíthetetlenül járt homoszexuális bárokba, kitéve másokat a gyilkos kórnak, sőt még pornófilmben is szerepelt.

A gyanúsított, Gyöngyösi Henrik korábban az Indexnek állította: 1998 augusztusában tudta meg, hogy HIV-pozitív, amikor idegösszeomlással a Szent László Kórházba került. A rendőrségen egy alkalmi partnere bosszúból jelentette fel. Előtte körübelül százötven emberrel volt szexuális kapcsolata, egy-egy aktusért 10-25 ezer forintot is megkapott. Pornófilmben azért szerepelt, mert egy újságíró választás elé állította: vagy szerepel egy homoszexuális filmben, vagy kirakja őt a lakásából. Ezen tényleg óvszer nélkül közösült egy férfival, de úgy véli, ez a filmkészítők hibája.

Nincs fertőzött

Az Index információi szerint nem találtak olyan embert, akiről bizonyítható, hogy Henrik fertőzte meg. Így a magyar joggyakorlat alapján nem valószínű, hogy elítélik. Gyöngyösi Henrik szabadlábon van, mivel az ügyészség a rendőrséggel ellentétben nem látta értelmét előzetes letartóztatásának. A BRFK korábbi tájékoztatásából egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a HIV-fertőzött fiatalember ellen a fő bizonyítékuk az a videofilm, amelyen védekezés nélkül szeretkezik. Ezenkívül valószínüleg néhány korábbi partnere is vallomást tesz majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!