Auguszta
5 °C
22 °C

Rendőrt késeltek meg Budapesten

2003.10.06. 06:17
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a rendőr, akit vasárnap este késeltek meg Budapesten. A gyanúsított korábban állítólag a rendőr barátnőjét zaklatta.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a rendőrt, akit vasárnap este késeltek meg Budapesten, a XV. kerületben. A szolgálaton kívüli rendőr támadóját később a XVI. kerületben, egy ismerőse lakásán elfogták - tudta meg a HavariaPress.

A 26 éves rendőr főtörzsőrmestert a Drégelyvár utca egyik lépcsőházában szóváltást és dulakodást követően szúrta mellkason a 33 éves K. Ádám. A szolgálaton kívüli rendőr magánemberként, barátnője kérésére érkezett a házhoz, akit elmondása szerint K. Ádám zaklatott. A támadó a helyszínről egy Mitsubishi személygépkocsival menekült el, melyet a rendőrök később elhagyva találtak meg.

A gyanúsítottat forró nyomos üldözés során a XVI. kerületben, egy ismerőse lakásán fogták el. A késelő ellen emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Támadások rendőrök ellen 2003-ban
2003. május 13. A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy bűnözőt, aki tüzet nyitott a rendőrökre. A tűzpárbajban egy rendőr életét vesztette.
2003. május 15. Késsel rátámadt egy rendőrre egy fiatalember Nyíregyházán. A rendőr fegyvert fogott a támadóra, személyi sérülés nem történt.
2003. június 13. Két szolgálatban levő, közúti rutinellenőrzést végző rendőrt támadott meg egy helyi lakosokból álló, 30-40 fős csoport Valkón. A kapákkal, botokkal felfegyverkezett embereket a rendőrök segítségére siető kollégák fékezték meg.
2003. augusztus 11. Egy 24 éves ukrán férfi ismeretlen társával megpróbált kirabolni egy szolgálaton kívüli rendőrt Budapesten, a XI. kerületi Goldmann György téren. A támadót elfogták.
2003. augusztus 26. Budapesten, a X. kerületi Alkér utcában gázpisztollyal fejbelőttek egy intézkedő rendőrt, aki a szemén sérült meg. A támadót a helyszínre érkező rendőrök elfogták.
2003. október 3. Rendőrökre támadt öt férfi Kadarkúton, amikor rajtakapták őket egy bolti betörésen, az egyik bűnöző comblövést kapott, és súlyosan megsérült egy rendőr is.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!