Gyöngyi
2 °C
13 °C

Újabb klónbébi született Japánban?

2003.01.24. 08:10
Két éves korában meghalt fiútestvérének befagyasztott sejtjeiből klónozták az újabb klónbébit - jelentette be Brigitte Boisselier, a Clonaid vezetője. A cég az előző két esethez hasonlóan most sem szolgált bizonyítékokkal, a gyermek állítólag Japánban született.
Újabb klónbébi világra jöttét jelentette be csütörtök este a Clonaid cég. Az újszülöttet két évesen meghalt fivérének befagyasztott sejtjéből klónozták - jelentette be a cég vezetője, Brigitte Boisselier. Boisselier bejelentése szerint a szülők negyvenes éveikben járó japánok, s egy béranya hozta világra szerdán a babát valahol Japán területén.

Bizonyíték most sincs

A Clonaid vezetője ezúttal sem szolgáltatott bizonyítékokat állítására, és azt sem jelölte meg pontosabban, hol született meg az állítólag klónozott kisfiú. A Las Vegas-i központtal működő cég már harmadszor tett ilyen bejelentést, de egyszer sem nevezte meg a szülőket, és nem jelölte meg a születés helyét sem.

Tartanak a bírósági eljárástól

Genetikai bizonyítékot sem szolgáltatott annak alátámasztására, hogy a szóban forgó gyermekeket klónozták. Az első klónbaba megszületésének bejelentésekor, karácsony másnapján Boisselier megígérte, hogy lehetővé teszik egy független szakértői csapatnak a bizonyításhoz szükséges vizsgálatok elvégzését a klónozott újszülöttön és a biológiai anyán. Később azonban visszavonta ezt az ígéretét, mert egy miami ügyvéd bírósághoz fordult, kérve, hogy vonják meg a gondviselői jogokat az "Évaként" emlegetett kislány szüleitől - jelentette a dpa.

A Clonaid a kilencvenes évek végén jött létre. Alapítója az emberi nem keletkezését földön kívüli civilizáció földi közreműködésének tulajdonító raeliánus szekta. A francia exújságíró, Claude Vorilhon által vezetett szekta központja Kanadában, Montreal közelében található.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.