Zalán
6 °C
19 °C

Krokodil szájából mentették ki a kislányt

2004.04.07. 13:06
Kis híján felfalt egy tizenegy éves kislányt Észak-Ausztráliában egy háromméteres krokodil. A barátaival fürdőző kislány életét egy helyi idegenvezető mentette meg. Az elmúlt húsz évben legalább tucatnyian haltak meg krokodiltámadás miatt Ausztráliában.
A barátaival úszkáló kis Anna Thompsont egy több mint háromméteres krokodil megpróbálta magával ragadni a mélybe, a rémisztő fogakkal teli állkapcsok több mély sebet ejtettek a kislány testén. A gyermeket kórházban ápolják, és az orvosok szerint sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha az életét megmentő idegenvezető nem avatkozik gyorsan közbe.

Roy Turner, helybéli idegenvezető amikor meglátta a krokodil harapásában vergődő kislányt, azonnal kiugrott hajójából, és a hüllőt meglovagolva belemart annak szemébe, így kényszerítve az állatot, hogy elengedje áldozatát. A saját életét kockára tevő férfi szerint csak pillanatokon múlt, hogy a krokodil nem gyilkolta meg a gyermeket.

A becslések szerint több mint százezer tengeri krokodil él Észak-Auzstrália trópusi részein, és az elmúlt húsz évben legalább tucatnyian haltak meg krokodiltámadás miatt. Legutóbb 2003 decemberében veszítette életét egy 22 éves férfi kerékpármosás közben.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.