Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Pályázat Csecsenföld új nemzeti jelképeire

2001.11.05. 11:03
A Moszkva-barát csecsen vezetés pályázatot írt ki Csecsenföld új nemzeti szimbólumainak megalkotására, a szakadárok jelképeivel szemben. A munkáért felelős konzultációs tanács szerint a pályázatok az ország egész területéről érkeznek. Múlt évben új orosz jelképek születtek, ezek egyfajta időn túlmutató történelmi egységet tükröznek.

Pályázatot írt ki - a szakadárok jelképei ellen - Csecsenföld új nemzeti szimbólumainak, a zászlónak, a címernek és a himnusznak a megalkotására a Moszkva-barát csecsen vezetés mellett működő konzultációs tanács.

A csecsen nem rabló, hanem harcos nép

Az orosz Interfax hírügynökség hétfői jelentése szerint az új csecsen himnusz valószínűleg orosz szövegű lesz, mivel ez a köztársaság hivatalos állami nyelve. Said Zsamaldajev, a tanács elnöke úgy nyilatkozott, hogy a himnusznak tanúbizonyságot kell adnia a csecsenek gazdag történelméről, és ki kell fejeznie, hogy a csecsen nem rabló, hanem harcos nép.

Érkeznek a pályázatok, dolgoznak az új alkotmányon

Az új zászló és címer valószínűleg az egykori csecsen-ingus autonóm szovjet köztársaság szimbólumainak "átdolgozott" változata lesz. Egyelőre nem tudni, hogy mikor születik döntés az új nemzeti jelképekről, mert Zsamaldajev szerint a köztársaság egész területéről érkeznek a pályázatok. A konzultatív tanács vezetője beszámolt arról is, hogy folynak az előkészületei az új csecsen alkotmány kidolgozásának is. Mint közölte, a kodifikációs munka során elsősorban a többi Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság alaptörvényét tanulmányozzák.

Az időn túlmutatnak az új orosz jelképek

Oroszország múlt évben határozta el, hogy milyen jelképeket kíván ezentúl használni. A jelképeket úgy sikerült megválasztani, hogy egyfajta történelmi egységet tükröznek: az új himnusz a régi szovjet himnusz lett, az új címernek a régi cári címert választották, új zászlónak pedig a kommunista rendszer bukása után használt fehér-piros-kék trikolórt léptették elő.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!