Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

69 halott a dzsibuti hajótragédiában

2006.04.06. 20:10
Több mint háromszáz utassal a fedélzetén felborult és elsüllyedt egy bárka Dzsibuti partjainál. A tragédiában legalább 69-en életüket vesztették.

Legalább 69-en meghaltak, 20-an eltűntek Dzsibuti partjainál egy hajószerencsétlenségben. A valószínűleg túlterhelt bárka felborult és elsüllyedt, miután kifutott a dzsibuti kikötőből. A francia hadsereg északkelet-afrikai országban állomásozó, a mentésben segédkező alakulatának neve mellőzését kérő illetékese korábban harmincöt halálos áldozatról számolt be.

Helyszíni tudósítók további több tucat vízből kihalászott halottat láttak a parton. A legfrissebb, 69 halottról szóló adatot egy dzsibuti közkórház baleseti osztályának igazgatója közölte, ahol a sebesültek egy részét ápolják. Az áldozatok között külföldi nincs.

A helyi televízió a belügyminisztériumra hivatkozva legkevesebb 62 halottat említett, és úgy értesült, hogy a hajón "250-300 személy" utazott. Szemtanúk korábban úgy nyilatkoztak, hogy a legfeljebb 120 személy szállítására alkalmas bárkán több mint háromszázan zsúfolódtak össze. Az utasok az északi Tádzsúrába tartottak, a tablik iszlám vallási szekta találkozójára.

A hajószerencsétlenség kedvező időjárási körülmények között történt, pontos okát még vizsgálják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.