Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Rendőrségi akció volt a Dob utcai 'gáztámadás'

2001.10.25. 15:04
Az országos rendőrfőkapitány beismerte, hogy október 12-én egy gyilkossági ügy felderítése miatt rendőrségi akció zajlott a Dob utcában. A VII. kerületi házban azon az éjjelen gázömlést észleltek, és a lakók órákon keresztül az utcán várakoztak. Orbán Péter kértérítést ígért az érintetteknek.
Közel két hete egy péntek éjjel riasztották a tűzoltókat Dob utca 11-es számú házhoz, mert bejelentés érkezett, hogy erős gázszagot lehet érezni. Az álmukból felvert lakókat kiterelték az utcára, csak másfél órás várakozás után térhettek vissza otthonaikba. Mivel a gázszag eloszlott, a vezeték pedig nem sérült meg, a tűzoltók visszatértek állomáshelyükre. Kiderült, gázömlés nem történt, csak a vezetékes gáz szagosítására használt vegyszer került a levegőbe. Az akció után egyes lapok tudni vélték, hogy a "gáztámadás" mögött rendőrségi akció áll.

Az elhibázott akció

Az országos rendőrfőkapitány csütörtökön elismerte: október 12-én egy gyilkossági ügy felderítése miatt rendőrségi akció zajlott a Dob utcai házban. Orbán Péter elmondta: követtek el szabálytalanságokat, és a szerencse sem állt melléjük. Mégis megtalálták egy gyilkosság gyanúsítottját, és az ott lakókat is megmentették attól, hogy áldozatokká váljanak. Az, hogy a bírói engedéllyel végrehajtott titkos akció milyen módon zajlott le, továbbra is államtitok. A rendőrség azonban kértérítést ígér a lakóknak.

Sajtóértesülések szerint a gyilkosság felderítésénél a rendőrök úgy akartak észrevétlenül bejutni az érintett lakásba, hogy gázömlést szimuláltak. Ehhez a gáz szagosításához használt vegyszert juttatták a levegőbe, majd a beavatott tűzoltók segítségével kiterelték a lakókat. Az Index információi szerint az akció sikertelenségében az is közrejátszott, hogy a rendőrök elfelejtettek szólni a gázműveknek.

A felderített ügy

A rendőrség múlt héten tájékoztatott arról, hogy az elfogott Cs. Istvánt nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amiért a Dob utca egyik idős lakóját megfojtotta, a holttestet vidéken elásta, majd a lakását és a benne lévő értékeket eladta. A negyvenéves férfi egyébként néhány hónapja szabadult a váci fegyházból, ahol rablásért töltötte büntetését.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.