Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Hidegrekord, közlekedési káosz az USA déli részén

2003.01.24. 13:38
Szokatlanul hideg idő sújtja az Egyesült Államok keleti partvidékét. A hideg még Florida zöldség, és citrus-ültetvényeit is fenyegeti. A floridai farmerok érdekképviseletének szóvivője szerint a gazdák "imádkozzanak és gyújtsanak egy gyertyát, mert ennél többet úgysem tehetnek".
A Szibériából érkező hideg levegő valószínűleg minden eddigi hidegrekordot megdönt pénteken az Egyesült Államok keleti partjának déli részén, állítják a meteorológusok. Észak-Karolina lakossága megrohanta a bevásárlóközpontokat, hogy nagy mennyiségben vásároljon melegítő berendezéseket és hólapátokat, amikor körülbelül 30 centi hó esett csütörtökön. A nagy sietségben 2400 közlekedési baleset történt államszerte, szerencsére egy ember sem vesztette életét. Több helyen rekordközeli, mínusz 10 foknál alacsonyabb hőmérsékletet mértek. Az észak-karolinai Charlotte-Douglas nemzetközi repülőtéren 16 járatot töröltek, egy pedig csak egy órás késéssel tudott felszállni.

Dél-Karolinában 900 közlekedési baleset történt a napokban a síkossá vált utak miatt. Az államban 31 megyében bezárták az iskolákat, 36 megyében pedig nem nyitottak ki az állami intézmények.

Veszélyben a gyümölcstermés

Florida középső részén a termelők rémálmai is valóra válhatnak, az időjárás-jelentések szerint éjszakára fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Ez katasztrofális lenne az állam zöldség és gyümölcs termelése szempontjából. Az államban ebben az időszakban szüretelik a paradicsomot, az epret, az uborkát és a több fajta déli gyümölcsöt is, jelentette a CNN. J. Luis Rodriguez, a floridai farmerok érdekképviseletének szóvivője szerint a gazdák "imádkozzanak és gyújtsanak egy gyertyát, mert ennél többet úgysem tehetnek".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.