Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Mindenkit ellenőriznek pénteken az M1-esen

2004.05.13. 11:28
Minden arra közlekedő gépjárművet kiterelnek pénteken az M1-es autópályáról, és az út melletti parkolóban ellenőrzik majd a járműveket és azok utasait.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nagyszabású közlekedési akciót tart a Polgárőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, a Határőrséggel, az Autópálya-mérnökséggel, valamint a Közlekedési Felügyelettel közösen. Az akció pénteken reggel nyolctól délután kettő óráig tart az M1 autópálya 21-es kilométerénél. Az ellenőrzés során változó irányban terelik le a forgalmat az autópályáról, hol a főváros felől érkező, hol az oda tartó járműveket állítva meg.

A Biatorbágy és Herceghalom közötti útszakaszon az ellenőrzés idején a mentőautókon kívül minden egyes arra közlekedő gépjárművet kiterelnek az autópályáról, és az út mellett lévő parkolóban a közreműködő egységek a saját szakterületének megfelelően ellenőrzik majd a járműveket és annak utasait - tájékoztatta az Indexet Karancsi Zoltán őrnagy, a PMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Hogy ne legyen nagy torlódás az akció miatt, igyekeznek a lehető legkevesebb ideig feltartani a közlekedőket, egy gyors ellenőrzés után eldöntve, hogy szükség van-e a jármű, a benne ülők, vagy az áru további részletes átvizsgálásra. A PMRFK szervezésében lezajló megmozdulásban több mint ötvenen, a rendőrségtől húszan vesznek részt.

Utoljára az M5-ön és az M0-on volt hasonló átfogó akció, a közeljövőben a gyorsforgalmi utakon is számítani lehet ilyen koncentrált ellenőrzésre a közlekedésbiztonság és a bűnmegelőzés érdekében - mondta Karancsi Zoltán, aki szerint "visszatartó erőn" kívül a résztvevő hatóságok másképp is profitálnak az akcióból: sokat tanulnak egymástól az ilyen közös munka során.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.