Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hazaengedték a pénteki gázrobbanás tizennégy áldozatát

2004.04.11. 14:24
Kapcsolódó cikkek (1)
Már van víz és villany is az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán álló ház lakásainak egy részében. A lakók fele visszaköltözhetett, a helyreállítási munkálatok azonban még hetekig eltarthatnak.
Tizennégy ember már hazatérhetett azok közül, akiket a péntek esti nagy erejű gázrobbanás miatt kellett kiköltöztetni budapesti, XII. kerületi otthonából - tájékoztatta a katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-nek vasárnap.

Az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán lévő 32 lakásos házból hat embert vittek kórházba a robbanás után.

A 80 embernek otthont adó épület földszintjén illetve első emeletén négy lakás életveszélyes állapotú, további három teljességgel alkalmatlan a beköltözésre, míg a többibe visszatérhetnek a lakók - mondta Dobson Tibor.

Ebben a 25 lakásban már van víz és villany, csak a gázszolgáltatás nem indult újra. A tizennégy visszaköltöző otthonában elkezdődtek a helyreállítási munkálatok - tette hozzá.

A házat rendőr vigyázza, az épületbe csak az ott lakók mehetnek be - mondta a szóvivő.

Rosszul kötötték be a gázt

A robbanás okát továbbra is vizsgálják a szakemberek, tart a helyszínelés. Dobson Tibor nem tudta megerősíteni azokat a híreket, amelyek szerint egy szabálytalanul bekötött vezeték okozta a tragédiát.

A Szent István kórház intenzív osztályán ápolt két sérültről az ügyeletes orvos annyit mondott: állapotuk továbbra is életveszélyes, de stabil. A géppel lélegeztetett sérülteket a jövő héten műtik.

A Szent János kórházba vitt négy könnyű sérült állapotáról az intézmény továbbra sem ad felvilágosítást.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!