Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Elkapták a hangonyi fegyveres rablót

2003.10.14. 11:05
A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai összehangolt akció keretében, Egerben fogták el a hangonyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsított férfit. A gyanúsított előzőleg rendőrt rabolt el, üldözőinek pedig az autója robbant le.
Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint fegyverrel rabolta ki a hangonyi takarékszövetkezetet. A rabló két hete csütörtökön támadta meg az Ózd melletti település pénzintézetét, előzőleg azonban egy trabantos rendőrt is túszul ejtett.

A rabló géppisztollyal kényszerítette megállásra a szolgálaton kívüli rendőrt, és a pénzintézethez vitette magát. Ott megfenyegette a szövetkezet alkalmazottait, és a bevétel átadására kényszerítette őket. A Trabant vezetője az első adandó alkalommal - autóját is sorsára hagyva - elmenekült. A rabló később felgyújtotta a meneküléshez használt Trabantot, aminek roncsát meg is találták a rendőrök.

A rendőrség már másnapra beazonosította a feltételezett elkövetőt, így megállapították, hogy a rablással egy Egerbocsban élő férfi gyanúsítható. Őt keddre virradó éjszaka, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai összehangolt akció keretében, Egerben fogták el. A férfit a rendőrök Miskolcra szállították, vele szemben a további eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányság nyomozói folytatják le.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.