Vádemelés a Kehi-alelnök fia ellen

2004.01.21. 07:44
Még a héten megtartja az iratismertetést, s a jövő héten várhatóan vádemelési javaslattal átadja az ügyészségnek a budaörsi rendőrkapitányság annak a hat fiatalnak az ügyét, akik tavaly május 11-én egy házibuliban, fogságban tartottak, megaláztak és megerőszakoltak egy 17 éves lányt - írja a Népszabadság. Az eset annak idején azért keltett országos visszhangot, mert, a gyanúsítottak között van a KEHI elnökhelyettesének fia is.

A megerőszakolt lányt, a gyanú szerint, leitatták, kábítószeres cigaretta elszívására kényszerítették. Miután - viszonylag rövid időn belül - védekezésre képtelen állapotban került, heccből megalázták - állítása szerint egyikük levizelte -, bántalmazták, végül megerőszakolták.

A rendőrségnek, a Népszabadság szerint, sikerült bizonyítania, hogy egy fiú megerőszakolta a lányt, egy másik pedig kísérletet tett rá, noha erőszakra utaló nyomokat nem találtak rajta. A gyanúsítottak közül többen beismerő vallomást tettek. Amit elmondtak, a lényeget tekintve egybecseng a lány által elmondottakkal, a nemi erőszak kivételével.