Vilma
-8 °C
3 °C

Vírus okozta a nemesgulácsi megbetegedéseket

MTI
2004.11.22. 15:31
Vírus okozott a múlt héten gyomor- és bélpanaszokat Nemesgulácson. Enyhe lefolyású, gyomor- és bélbetegséget okozó vírus tenyészett ki a Nemesgulácson megbetegedett személyek székletmintájából; a mikroszkópos vizsgálatok során kimutatható volt, hogy szennyező anyag került a vízbe. A tiszti főorvos arra is rámutatott, hogy a vízből csak bonyolult vizsgálatok révén lehet kimutatni vírust, ezért a vízminták vizsgálatának eredményére még több napot kell várni.

Nemesgulácson a múlt hét elején csőtörés volt a vezetékes ivóvíz-rendszerben, s csütörtökön 21-en jelentkeztek gyomor- és bélpanaszokkal, hányással és hasmenéssel a házi orvosnál. Pénteken már a szomszédos Kisapáti községben is többen megbetegedtek, ugyanis a két község azonos vezetékes rendszerről kapja a vizet. A két faluban majdnem százan betegedtek meg, a hétfői adatok szerint csütörtök óta összesen 86 ember fordult gyomor- és bélrendszeri panaszokkal orvoshoz. A betegség enyhe lefolyású, kórházi kezelést nem igényelt.

A Dunántúli Regionális Vízmű Rt. az utóbbi napokban a vízvezeték-rendszert többször és intenzíven átmosatta. A víz fürdésre két napja már alkalmas, azt azonban a hétfő délutáni mintavételek alapján döntik el, hogy emberi fogyasztását is engedélyezik-e; addig is lajtos kocsival szállítanak ivóvizet mindkét településre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.