Újabb áldozatok a nápolyi maffiaháborúban

MTI
2004.11.29. 12:47

Nápolyban újabb halálos áldozata van a hónapok óta dúló maffiaháborúnak: a 30 éves Massimiliano de Felicét vasárnap éjszaka lőtték agyon a nápolyi Scampia kerületben.

Az áldozattal háza előtt végeztek a gyilkosok, akik egy gépkocsiból nyitottak tüzet. Az olasz rendőrség valószínűsíti, hogy e gyilkosság is része az olasz kikötővárosban hónapok óta tartó gengszterháborúnak, amelynek célja az illegális kábítószerpiac újrafelosztása. A nápolyi maffia, a camorra egyik jelentős klánja, amelyet Paolo di Lauro irányít e bűnszövetkezetből kiszakadt maffiózókkal vív igazi háborút.

Nápolyban az év eleje óta csaknem másfélszáz halálos áldozata van a camorra akcióinak. Giuseppe Pisanu olasz belügyminiszter a napokban több mint háromszáz rendőrt vezénylet erősítésként Nápolyba az újabb bűnözési hullám megzabolására, de egyelőre nincs jele semmi javulásnak.

Nápoly érintett negyedében, Scampiában az éjszaka egy másik lövöldözés is volt az olasz sajtó jelentése szerint, közvetlenül az újabb gyilkossági helyszín közelében, de egyelőre nem tudni, hány áldozata volt a tűzpárbajnak.