Győrben helyreállt a rend a felhőszakadás után

MTI
2005.03.28. 08:47
Normalizálódott a helyzet Győrben az előző napi felhőszakadás után - tájékoztatta hétfő hajnalban az MTI-t Dobson Tibor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a városban, ahol vasárnap estétől hétfő hajnalig kétszáz esetben kérték a segítségüket. Jelenleg hat-hét olyan hely van, ahol még dolgoznak, de még nem fejezték be a munkát. Újabb bejelentés hajnaltól gyakorlatilag nem érkezett. Mintegy ötven tűzoltó dolgozott tizenöt autóval az éjszaka a városban. Dobson Tibor elmondta, hogy az anyagi kárról pontos információja nincs, mivel ezt a tulajdonosok fogják felmérni. Hozzátette, hogy feltelhetően jelentős az anyagi kár, mivel az elöntött pincék egy részében raktár volt.

A szóvivő elmondta, hogy az eső elállt, személyi sérülés nem történt, senkit sem kellett kitelepíteni az éjszaka folyamán sem.

Az esőzés Győr jelentős részét érintette, elsősorban a belvárost. A csatornák már el tudják a vizet vezetni, így viszonylagosan a helyzet normalizálódott - mondta a szóvivő.