Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Sorra dőlnek a hőmérsékletrekordok hazánkban

2004.02.05. 11:05
Feltehetőleg csütörtökön is megdől a napi hőmérsékletcsúcs: szerdán Szentgotthárdon 17,6 celsius fokos rekordmeleget jeleztek a hőmérők, és a meteorológus szerint vasárnapig marad is az "abnormálisan meleg" idő.
Tavasz és tél váltogatja egymást a következő napokban-hetekben - mondta el az Index érdeklődésére Németh Lajos meteorológus a jelenleg is tapasztalható rendkívül enyhe időjárással kapcsolatban.

A szerdai melegrekord után a hét további napjain is nagy valószínűséggel megdőlnek a napi csúcsok, azonban nagy különbség lesz az ország keleti és nyugati tájai között - tette hozzá a szakember. A Salgótarján-Eger-Békéscsaba vonaltól keletre ugyanis már tegnap sem emelkedett sokkal a fagypont fölé a hőmérséklet, és várhatóan meg is marad az évszaknyi hőmérséklet-különbség a következő napokban is, hacsak fel nem támad ott is a szél és ki nem söpri a "beragadt hideg levegőt".

A langyos idő vasárnapig marad, a hétvégén kellemes kirándulóidő várható, melyet csak ritkán zavarhatnak meg tavaszias záporok; nagyobb mennyiségű, huzamosabb ideig csapadékra nem kell számítani. Vasárnap délutánra aztán megszűnik a meleg levegő utánpótlása és a jövő hét elején hózáporokkal és a a februárnak megfelelő hőmérsékletekkel tér vissza a tél.

A hosszabb távú előrejelzések szerint azonban nem marad sokáig hideg az idő, a jövő hét közepe, vége felé ismét enyhébbre fordul hazánk időjárása, ismét kedvezve ezzel az influenzavírus terjedésének.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.