Dömötör
11 °C
14 °C

Szent Izidor a számítástechnika védőszentje

2001.02.07. 13:23
Sevillai Szent Izidor püspököt tervezi a Vatikán az internet-felhasználók és a számítástechnikusok védőszentjének kinevezni. Szent Izidor a középkor legnagyobb iskolamestere volt, az Etymologies című enciklopédiát is ő állította össze.

Sevillai Szent Izidor püspököt tervezi kinevezni az internet-felhasználók és programozók védőszentjének II. János Pál pápa. A Reuters hírügynökség szerint a védőszentet már két évvel ezelőtt a Szentszék figyelmébe ajánlották, ám a pápa mindeddig nem döntött.

Szent Izidor, a számítástechnika védelmezője
Szent Izidor - akit a középkor legnagyobb iskolamesterének neveztek -a hetedik században élt, 600-ban lett sevillai érsek. A kutatók neki tulajdonítják az Etymologies című enciklopédia összeállítását, mely orvostudományról, matematikáról, történelemről és teológiáról szóló címszavakat tartalmazott.

A Szentszéknek is van honlapja

A Vatikán honlapja 1996-ban készült el, a www.vatican.va website-on pápai beszédeket és a katolikus egyház dokumentumait hat nyelven lehet olvasni. A site három szerverét, az arkangyalok után, Mihálynak, Gábrielnek és Raffaelnek nevezték el.

A pápa október 31-én a politikusok és államférfiak égi patrónusának Morus Tamást, angol államférfit és humanistát nevezte ki.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!