Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Negyven embert agyontapostak a stadionban

2006.09.12. 17:44
Több mint negyven embert, köztük főként tizenéves fiatalokat és iskolás gyerekeket tapostak agyon Jemenben egy stadionban. Egy választási gyűlésen kialakult tolongásban - számoltak be róla rendőrségi és kórházi források.

A fővárostól, Szanaától 180 kilométerre délre fekvő Ibb városban választási gyűlést tartottak egy stadionban Ali Abdullah Szaleh elnök részvételével. A gyűlésre nagy tömeget toboroztak a szervezők, és sok iskolást is a helyszínre szállítottak buszokon.

Egy tudósító a helyszínen 150 ezresre tette a stadiont megtöltő tömeg számát, és annál is többre a közeli utcákat ellepőkét.

Amikor a rendezvény végén a tömeg kifele indult a stadionból, a kapuban összetorlódott. A tumultusban legkevesebb 42 embert - egyes közlések szerint több mint ötvenet - agyontapostak. A sérültek számát illetően is eltérnek a beszámolók: egyesek szerint ötvenen, mások szerint százan sebesületk meg.

Az elnök segélyt ígért a szerencsétlenségben meghaltak hozzátartozóinak. Jemenben szeptember 20-án tartanak elnök- és helyhatósági választásokat. Az 1978 óta hatalmon lévő Szaleh elnök győzelme négy vetélytársával szemben biztosra vehető.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.