Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Tíz év börtön ittas késelésért

2005.04.14. 16:41
Hét év élettársi viszony torkollott 2004 júniusában gyilkosságba Szegeden. Az alkoholt meg nem vető pár gyakran veszekedett, sőt verekedett, a viharos viszonynak végül két késszúrás vetett véget. A kapcsolatot konyhakéssel megszakító nőt tíz év börtönre ítélték.

Veszekedés közben egy késsel halálosan megsebesítette élettársát az a szegedi nő, akit csütörtökön jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla, helyben hagyva ezzel a Csongrád Megyei Bíróság februári első fokú ítéletét.

Az 52 éves büntetlen előéletű vádlott 1997 óta élt élettársi kapcsolatban a sértettel, és együtt nevelték a férfi korábbi házasságából született gyermeket. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, italozásaik gyakran veszekedéssé, tettlegességig fajultak.

2004. június 24-én a vádlott délután már részegen érkezett haza. Később a lakásba érkező szintén ittas férfi és az asszony között szóváltás alakult ki. A vádlott szidalmazta és többször is megrúgta a férfit, aki viszont megpofozta a nőt.

A nő kiment a konyhába, ott egy kést vett magához, majd a férfit legalább kétszer mellkason szúrta, mire a férfi összeesett. A nő arra kérte a sértett fiát, hogy hívjon mentőt, a férfi azonban a segítség megérkezése előtt meghalt, életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.