Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nyolcvan halott a szomáliai kompkatasztrófában

2003.01.15. 12:31
Kapcsolódó cikkek (1)
A gépházban bekövetkezett robbanás miatt felgyulladt és elsüllyedt egy szomáliai komphajó. A katasztrófában legkevesebb nyolcvanan életüket vesztették, a túlélők több mint egy hétig hánykolódtak az Ádeni-öböl vizében. Eddig huszonhárom túlélőt mentettek ki.
Legalább nyolcvan ember vesztette életét egy szomáliai kompkatasztrófában. A Szomáliából Jemenbe tartó hajó kigyulladt, majd felborult - írja a BBC túlélők beszámolói alapján. A komp utasai a baleset után nyolc napig hánykolódtak az Ádeni-öböl vizében.

Robbanás a gépházban

Eddig huszonhárom etióp és szomáliai túlélőt sikerült kimenteni, a hajón százhúszan tartózkodhattak - mondta el a BBC-nek James Alemi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársa. A túlélők szerint a tüzet robbanás előzte meg a hajó gépházában. Az utasok közül többen is pánikrohamot kaptak és a vízbe ugráltak.

A káosz elől menekülnek

A baleset egyike a környéken történt legsúlyosabb komptragédiáknak. Legutóbb tavaly novemberben vesztette életét harminc, Dzsibutiba tartó szomáliai menekült. Az ország központi kormányzatának 1991-es megbukása óta tartó káosz és polgárháború miatt szomáliaiak ezrei menekülnek veszélyes tengeri járműveken az országból.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!