Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Nyolcvan halott a szomáliai kompkatasztrófában

2003.01.15. 12:31
Kapcsolódó cikkek (1)
A gépházban bekövetkezett robbanás miatt felgyulladt és elsüllyedt egy szomáliai komphajó. A katasztrófában legkevesebb nyolcvanan életüket vesztették, a túlélők több mint egy hétig hánykolódtak az Ádeni-öböl vizében. Eddig huszonhárom túlélőt mentettek ki.
Legalább nyolcvan ember vesztette életét egy szomáliai kompkatasztrófában. A Szomáliából Jemenbe tartó hajó kigyulladt, majd felborult - írja a BBC túlélők beszámolói alapján. A komp utasai a baleset után nyolc napig hánykolódtak az Ádeni-öböl vizében.

Robbanás a gépházban

Eddig huszonhárom etióp és szomáliai túlélőt sikerült kimenteni, a hajón százhúszan tartózkodhattak - mondta el a BBC-nek James Alemi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársa. A túlélők szerint a tüzet robbanás előzte meg a hajó gépházában. Az utasok közül többen is pánikrohamot kaptak és a vízbe ugráltak.

A káosz elől menekülnek

A baleset egyike a környéken történt legsúlyosabb komptragédiáknak. Legutóbb tavaly novemberben vesztette életét harminc, Dzsibutiba tartó szomáliai menekült. Az ország központi kormányzatának 1991-es megbukása óta tartó káosz és polgárháború miatt szomáliaiak ezrei menekülnek veszélyes tengeri járműveken az országból.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!