Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Gyurcsány konvoja okozta a balesetet?

2005.07.06. 09:16
A miniszterelnök testőrei szorították az árokba a Kisteleknél balesetet szenvedett teherautósofőrt – állítja a szakértő. Korábban a megyei rendőrkapitány és a kormányőrség parancsnoka is cáfolta, hogy a teherautó balesetét a konvoj okozta volna.
A miniszterelnöki konvojt felvezető autót vádolja egy felborult teherautó sofőrje az őt ért bajért. Az elkészült szakértői jelentrés őt igazolja, ugyanis a kormányőrök felelőségét állapította meg.

A sofőr, Galyas István úgy nyilatkozott, hogy azért borult az árokba kavicsos homokot szállító teherautójával május 14-én a Csongrád megyei Kistelek közelében, mert a miniszterelnöki konvojt felvezető gépkocsi - bár erre nem lett volna szükség - leszorította őt az útról.

A Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, valamint Szabó Ferenc tábornok, a kormányőrség parancsnoka is cáfolta, hogy a teherautó balesetét a konvoj okozta volna. A Blikk által megszerzett szakértői jelentés szerint azonban a kormányőr kocsija a teherautónak hajtott volna, ha Galyas István nem hajt az árokba.

„Öltönyös urak”

A kiadott rendőrségi közlemény szerint a teherautó Kistelek irányába tartott, amikor szemből a kormányfőt szállító konvoj haladt el - megkülönböztető jelzést használva - Budapest irányába. Az úton közlekedő járművek a konvojt észlelve félrehúzódtak, azonban a megrakott tehergépkocsi az előtte fékező és lassító járművek mögött nem tudott megállni, ezért a sofőr jobbra, az út szélére kormányzott. A konvoj már elhaladt, amikor az út melletti füves területen, a fellazult talajon a teherautó jobb oldala megsüllyedt és a jármű rakományával együtt az árokba borult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Galyas István szerint az elhaladó konvoj autóiból is látni kellett, hogy az ő járműve az árokba borult. Hozzátette: a baleset után öt perccel „öltönyös urak” jelentek meg a helyszínen, s arról akarták meggyőzni, hogy mindaz, ami történt, egészen másként, más miatt történt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.