Zalán
6 °C
19 °C

Miniszternőhöz bilincselte magát

2004.11.19. 17:10
Váratlanul hozzábilincselte magát egy brit miniszternőhöz egy apajogi aktivista pénteken. A Fathers 4 Justice nevű szervezetnek nem ez volt az egyetlen furcsa akciója: korábban bíbor porral szórták meg Tony Blairt, és felmásztak a Buckingham-palota tetejére.
Nem várt közjáték zavarta meg pénteken Margaret Hodge brit ifjúsági miniszter beszédét egy manchesteri családi jogi konferencián. Egy apajogvédő aktivista odalépett a politikusnőhöz, és bilincset kattintott a csuklójára, összekapcsolva vele magát. Később elmondta, "polgári letartóztatást" hajtott végre, adta hírül a BBC News.

A bilincs helyi idő szerint tíz óra tízkor kattant, és a kiérkező rendőröknek több mint harminc percbe telt kinyitni a zárat, és elválasztani Margaret Hodge-ot az aktivistától.

Lila port szórtak Tony Blairre

A Fathers 4 Justice (F4J - Apák az igazságért) nevű szervezet, amelyhez az aktivista tartozik, azért küzd, hogy kivívja az apák és a nagyapák láthatási jogát. A 2002-ben létrejött F4J szokatlan akciókkal hívja fel a figyelmet az ügyre, amelyet képvisel: szeptember 13-án az egyik aktivistának sikerült feljutnia a Buckingham-palota erkélyére. Az akkor híressé vált Batman-ruhás figura, Jason Hatch a pénteki esetben is szerepet játszott, állítják maguk az F4J tagjai. Májusban még látványosabban léptek fel: lila port szórtak az éppen egy interpellációkra válaszoló Tony Blair miniszterelnökre.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!