Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Tűz London központjában

2006.08.30. 07:45
Az utóbbi évek legnagyobb tüze pusztított a Királyi Művészeti Akadémia tulajdonában lévő épületben, London belvárosában. Hatvan tűzoltó kedd estére elfojtotta a tetőt elégető lángokat, de parázsló részek még maradtak. A múzeumi anyag biztonságos helyen, a központi épületegyüttesben van.

Az utóbbi évek legnagyobb tüze okozott jelentős károkat és felfordulást kedden London belvárosában.

A lángok az egyik legjelentősebb londoni turistalátványosság, a Piccadilly Circus közelében csaptak fel, a Burlington Arcades nevű fedett, exkluzív bevásárló passzázs mögötti épületek egyikében, amely a Királyi Művészeti Akadémia tulajdonában van.

A képtárként is működő Royal Academy of Arts közlése szerint a tűzvésztől sújtott épület éppen üres, és a felbecsülhetetlen értékű múzeumi anyagot felvonultató központi épületegyüttestől elkülönülten áll. Tetőszerkezete azonban súlyosan megrongálódott.


A helyszínen még kedd este is hatvan tűzoltó dolgozott. A hatalmas forgalmú Piccadilly sugárutat, amely a Hyde Park Corner és a Piccadilly Circus között fut, csaknem teljes hosszában lezárták, ami óriási fennakadást okozott a londoni belváros közlekedésében. A lángok terjedését estére megfékezték, de a tűz még nem aludt ki teljesen.

Pénteken a szentpétervári Szentháromság székesegyház kupolája gyulladt ki. Az orosz város egyik legszebb templomának hatalmas kupolája teljesen leégett és összeomlott.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!