Emőke
8 °C
19 °C

Útzár, hőkamera, hírzárlat

2002.05.09. 18:14
Várhatóan holnapig tart Mór környékén az útzár, ugyancsak elhúzodhat a helyszínelés péntekig. A rendőrök infravörös kamerákkal egész éjszaka a feltételezett elkövetők felkutatásán dolgoznak majd, átfésülik a környező erdőket és mezőgazdasági területeket. Orbán Péter országos rendőrfőkapitány jelezte, a helyszínelés befejeztét követően hírzárlatot rendelnek el.
Az előre bejelentettnél egy órával később tartotta meg Orbán Péter sajtótájékoztatóját. Elmondta: a helyszínen négy alkalmazott, egy biztonsági őr és három ügyfél tartózkodott, arról nem kívánt beszélni, kik az áldozatok. Bejelentette: úgy döntött a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnőzés Elleni Igazgatósága folytatja le.

Hírzárlat a helyszínelés befejezte után

Mór belvárosa (www.mor.hu)
A helyszínelést követően hírzárlatot rendelnek el az üggyel kapcsolatban. Az elkövetők felkutatását az éjszaka is folytatják: a tervek szerint infravörös kamerákkal pásztázzák a környező erdőket és mezőgazdasági területeket. Az Index kérdésére a főkapitány elmondta: a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható két megnevezett személy úgy került a rendőrség látókörébe, hogy hasonló bűncselekményekkel gyanúsítják őket és az elmúlt időszakban a Dunántúlon látták őket felbukkani.

Egész éjjel folytatják a kutatást

Garamvölgyi László ORFK-szővivő hangsúlyozta, hogy valószinűleg egész éjjel, sőt holnap is folytatódnia kell a nyugodt bűnügyi munkát követelő helyszínelésnek. Drámainak nevezte, hogy túl korán kerültek bizonyos adatok nyilvánosságra az áldozatokról, illetve a halottakról. A rendőrség nem kívánja ezt a hibát elkövetni, ezért csak akkor ad tájékoztatást, ha száz százalékos biztonsággal azonosították az áldozatokat és a hozzátartozók beleegyeztek a nevek közléséhez. Az útlezárások akár holnapig is eltarthatnak - tette hozzá.

Külön csoport llenőrzi a lakossági bejelentéseket

A szóvivő szerint a polgári lakosság nincs veszélyben, óva intett ugyanakkor mindenkit attól, hogy bármit is tegyen, ha meglátja a keresett személyeket, mert fegyverrel rendelkeznek. A rendőrség azt kéri, aki tud valamit jelezze a a hatóságoknak. Garamvölgyi beszámolt arról is, hogy nagyon sok bejelentést kaptak és ezek ellenőrzésére külön csoportot hoztak létre.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.