Miklós
-7 °C
2 °C

Elfogatóparancs a börtönre ítélt nőgyógyász ellen

2004.11.30. 14:20
Nem jelentkezett két éves szabadságvesztésének letöltésére az a szegedi nőgyógyász, akit többek között illegális magzatelhajtás miatt ítéltek jogerősen börtönbüntetésre. A Csongrád megyei bíróság büntetésvégrehajtási osztálya elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Csongrád megyei bíróság büntetésvégrehajtási osztálya már korábban többször, több lakcímről is elrendelte a szegedi nőgyógyász elővezetését, de mivel ez nem vezetett eredményre, az elfogatás mellett döntöttek, értesült a HavariaPress kedden. Zalányi Sámuelnek szeptember 29-ig kellett volna jelentkeznie a büntetés-végrehajtási intézetben.

Zalányit illegális magzatelhajtás és más bűncselekmények miatt két év börtönre ítélte jogerősen a Csongrád Megyei Bíróság, enyhítve ezzel az elsőfokú ítéletet. Magánrendelőjében a nőgyógyász 2000-ben tiltott módon végzett el három nőnél négy alkalommal magzatelhajtást, aminek következtében az asszonyok kórházi és pszichiátriai kezelésre szorultak.

Zalányi Magyarországon erre a célra nem engedélyezett, nem elfogadott és nem igazolt hatású gyógyszerrel akarta meddővé tenni pácienseit, azonban a nők teherbe estek. Az orvos nem közölte mindegyik betegével a terhességüket, így tudtuk és beleegyezésük nélkül idézte elő náluk a vetélést valamilyen gyógyszerrel. Ezzel többszörösen szándékosan megszegte a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket, a foglalkozási és etikai szabályokat, és megtévesztette pácienseit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.