Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Erzsébet királynő patkányokkal nyaral

2006.08.06. 15:50
Soha nem látott mennyiségű egér és patkány fogadta az egész évben születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt skóciai nyaralójában. Már megkezdték az irtást csúcstechnológiával.

A skóciai Balmoral-kastély folyosóin rágcsálók futkorásznak, ugyanis a szokatlan kánikula következtében hihetetlenül elszaporodtak - írta a The Sun brit bulvárlap.

A királynő csapatai támadásba lendültek

A kastély döbbent alkalmazottai még sohasem láttak ennyi kártevőt a hatalmas épületben, és attól tartanak, hogy a patkányok több ezer fontnyi kárt okozhatnak azzal, hogy befészkelik magukat a palota felbecsülhetetlen értékű függönyeibe és kárpitjaiba. Nem beszélve a higiéniai problémákról.

A kastély saját rágcsálóirtó készletei elégtelennek bizonyultak az invázió leküzdésére, ezért a királyi család alkalmazottai a Rentokil Initial hi-tech eszközökkel felszerelkezve szerdán az aberdeenshire-i birtokra érkezett, hogy megszabadítsa a kastélyt az inváziótól.

Erzsébetet szeretik az egerek

A kellemetlenségre csak a királyi pár érkezése után derült fény. A királynő nyári szabadságát egy tengeri hajóúttal kezdte a skóciai Nyugati-szigetek körül, és vakációja többi részét a Balmoral-kastélyban szándékozott eltölteni. Környezete reméli, hogy a patkányok és az egerek miatt nem kell tervein változtatnia.

Nem ez az első eset, hogy a királynőnek rágcsálókkal gyűlik meg a baja palotáiban. 2003-ban a norfolki Sandringham-kastélyt árasztották el a patkányok, amelyeket egy árvíz késztetett addigi búvóhelyeik elhagyására, 2001-ben pedig a Buckingham-palotában rendeltek el egérriadót, miután három rágcsálót fedeztek fel a királynő konyhájában.

címlapon
Eltűnt egy 26 éves nő Budapesten
címlapon
Rosberg lelépett, mi lesz most?

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.