Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Verekedésért ítéltek el egy rendőrt

2005.02.24. 16:13
Garázdaság és hivatalos személyként elkövetett, személyes adattal való visszaélés miatt ítéltek csütörtökön jogerősen egy év - két évre felfüggesztett - szabadságvesztésre egy fonyódi hivatásos rendőrt.

Jogerősen egy év börtönre - két év próbaidőre felfüggesztve - elítélt egy fonyódi hivatásos rendőrt verekedésért és hivatalos személyként elkövetett visszaélésért a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön. A bíróság ezzel helybenhagyta a Somogy Megyei Bíróság garázdaság és hivatali visszaélés miatt hozott ítéletét. A vádlott cselekményét hivatalos személyként elkövetett, személyes adattal való visszaélésnek minősítették.

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy a fonyódi rendőrkapitányságon dolgozó 27 éves K. Balázs 2003. december 20-án, miután szolgálata letelt, egy kávéházba tért be, és italozni kezdett. Szóváltásba keveredett egy vendéggel, majd megragadta a férfi dzsekijét és kihúzta az épület elé, ahol durván szidalmazni és lökdösni kezdte. A vádlott ezután visszatért a kávéházba, ahol az egyik másik vendéggel is dulakodott.

Hátráltatta a nyomozást

Ugyanabban az évben, novemberében a siófoki rendőrkapitányság nyomozást folytatott ismeretlen tettesek ellen, akik több rendbeli lopást követtek el. A nyomozás során eljutottak egy nőhöz, aki a gyanú szerint egy lopásból származó pezsgőfürdőkádat akart eladni.

A rendőrség egyik nyomozója találkozót beszélt meg a nővel, ahova a rendőr civil ruhában, saját gépkocsijával ment. A nő felírta a rendszámát, majd felhívta a vádlottat, K. Balázst, hogy a nyilvántartásban nézzen utána, kié a gépkocsi. A vádlott ezt meg is tette, a kinyomtatott adatlapot személyesen adta át a nőnek, és közölte azt is, hogy a tulajdonos rendőr. A vádlott ezzel megnehezítette a rendőrség munkáját, ugyanis a nő a pezsgőfürdőkádat azonnal más helyre szállította, így azt nem találták meg, hangozott el az indoklásban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!